Wanda Reisel

Biografie

Wanda Reisel wordt in 1955 op CuraƧao in een anarcho-liberaal doktersgezin geboren. Na het gymnasium begint zij in 1974 aan de studie Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam maar na het lezen van een aankondiging 'Inpoldering en bedijking van de Alblasserwaard in de 17e eeuw' besluit zij de studie vaarwel te zeggen en meldt zich bij de Regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam (1976-1981)
In 1986 debuteert ze als prozaschrijver met Jacobi's Tocht (2 novellen) bij uitgeverij Querido waar al haar prozawerk is uitgegeven. In 1988 verschijnt haar eerste roman Het Blauwe Uur. In 1993 verschijnt haar roman Het beloofde leven.
In 1996 verschijnt de roman Baby Storm die genomineerd wordt voor de Libris Literatuurprijs 1997. Haar vierde roman Een man een man (2000) wordt eveneens genomineerd, voor de Libris Literatuurprijs 2001.
Zij schrijft ook toneelstukken (o.a. De zindering, De Vliegenier, Sangria!) en scenario's voor film en televisie. In 2003 krijgt haar single play Dwaalgast op het Nederlands filmfestival een Gouden Kalf voor beste korte tv-drama.
Haar laatste roman Witte Liefde (2004) is een van de zes genomineerden voor de AKO-literatuurprijs. Eind 2006 komt haar verzameld toneel uit in de bundel Tien Stuks (Querido).

Meer over Wanda Reisel
Contact

Theaterteksten

Op de hellingen van de Vesuvius
Wanda Reisel
3 v, 3 m

Groot verlangen doet gebochelde Italiaanse dichter smachten naar de aardse liefde. Maar hij wordt gedwongen te kiezen voor de illusie van liefde in zijn gedichten.

De vliegenier
Wanda Reisel
2 v, 3 m

Een familie wordt tot op het bot gefileerd door de komst van een mysterieuze vliegenier.

Sangria!
Wanda Reisel
0-5 v, 0-4 m

Stad en provincie. Nuffige grachtengordel en en een rauw plattelandsmilieu kruisen elkaars pad in een afgelegen hotel...Het is vragen om moeilijkheden.