Marieke ter Doest

Biografie

In 1999 studeerde Marieke ter Doest af in de richting Dramaschrijven/ Literaire vorming op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Tijdens en na haar studie schreef zij verschillende stukken voor verschillende gezelschappen. Zij is veel betrokken geweest bij maak- en improvisatie processen op de speelvloer. Marieke schrijft eigen stukken en in opdracht.
Haar inspiratie haalt zij uit gedrag, gesprekken, eigenaardigheden en fascinaties van haarzelf en anderen. Uit het rare, nare, grappige, absurde van het bestaan waarin we leven. Het liefst brengt ze dit op een tragische en tegelijkertijd komische manier in beeld. Het thema dat steeds terugkeert in haar werk is ‘Niets is wat het lijkt’ .
Haar schrijfstijl kenmerkt zich over het algemeen door helder en beeldend taalgebruik, door humor en scherpzinnigheid.
Naast haar werk als dramaschrijver geeft zij individuele schrijfbegeleiding, (drama)schrijflessen en - workshops bij Buitenkunst, het Utrechts Centrum voor de Kunsten, de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en de Schrijversvakschool in Amsterdam.
Meer over Marieke ter Doest
Contact

Theaterteksten

Scheur
Marieke ter Doest
1 v, 1 m

Scheur is een tekst over een jongen en een meisje die al jaren bevriend zijn en verliefd worden. Hierdoor wordt alles anders.

All Tomorrow's Parties
Marieke ter Doest
3 v

Het stuk toont de jonge vrouw Emma die terugkomt van een vakantie en in conflict raakt met twee aspecten van haar zelfbeeld.

Klem
Marieke ter Doest
2 v

Een mime-voorstelling over twee synchroonzwemsters die het liefst met elkaar willen versmelten en daarin zichzelf en de ander tegenkomen.

Scheerlijnen
Marieke ter Doest
2 v, 2 m

Een stuk voor jongeren over liefde, verliefdheid, ontrouw, teleurstelling en met z'n vieren op vakantie gaan.

Hans En Yildiz
Marieke ter Doest
1-15 v, 3-15 m

Een arme Hollandse jongen en een rijk, niet-Hollands meisje willen koste wat het kost bij elkaar blijven, ook al is hun liefde verboden.

Aasgieren
Marieke ter Doest
7 v, 6 m