Vind een theatertekst

Alle professionele theaterauteurs in Nederland

De bamboesnijder
Peer Wittenbols
1 v, 1 m

De Bamboesnijder, is gebaseerd op het oudste Japanse sprookje. Een oude man vind in het bamboebos een meisje ter grootte van een boon. De kinderwens van zijn vrouw en hem is eindelijk vervuld. Ze groeit op en vele mannen dingen naar haar hand. Maar ze moet terug naar waar ze vandaan komt: het maanvolk

Polaroid
Jeroen van den Berg
1 v, 5 m

Wat gebeurt er als fictie en realiteit niet meer van elkaar te onderscheiden zijn?

Show
Jeroen van den Berg
1 v, 5 m

Show schetst een wereld waarin hoe je overkomt belangrijker is dan wie je bent.

Blowing
Jeroen van den Berg
1 v, 5 m

Een familie worstelt met de onontkoombare scheiding van de ouders.

Blessuretijd
Jeroen van den Berg
3 v, 2 m

Vier bejaarde mensen die hun hele leven niets met elkaar te maken hebben gehad slijten hun laatste dagen noodgedwongen samen in een kamer van een verzorgingstehuis.

Altijd februari
Marian Boyer
3 v, 1 m

Een oudere vrouw in een café herinnert zich, niet voor de eerste keer, haar twee jongere zusters. Ooit maakte ze deel uit van een drieling. Maar bij een schietincident voor hun school komen er twee om het leven. De vrouw moet hiermee verder leven.

Au
Marian Boyer
3 v, 2 m

Ze zijn met zijn vijven in het bos op pad als het onweer losbarst. Mevrouw Ligthart, Deswart, Blávas en de heren De Jong en De Hondt besluiten te schuilen in een verlaten huis. Voorbij de drempel verliezen ze hun tijdsbesef. Maar ze krijgen er hun herinneringen voor terug.

Bomma steken
Marian Boyer
9 v, 1 m

Een oude vrouw verschanst zich op haar zolder. Zij wil niet langer leven en vraagt haar kleinzoon haar te helpen. Kort stuk bij een lange dans voor jonge meisjes

Dat
Marian Boyer
2 v

Een dochter bezoekt haar moeder. Ze hebben elkaar lang niet gezien. De moeder wil haar laatste verjaardag vieren en daar moet de dochter mee helpen. Maar tot feestelijkheden komt het niet.